Polityka prywatności

Gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych

Użytkownik może odwiedzać strony Meyra bez podawania swoich danych osobowych. Meyra przechowuje jedynie dane o dostępie bez możliwości połączenia ich z danymi osobowymi, np. nazwę dostawcy usług internetowych użytkownika, typ i wersja przeglądarki użytkownika, rozdzielczość monitora, wykorzystywany system operacyjny, typ urządzenia mobilnego, odwiedzane strony, czas pobytu na stronie, URL strony kierującej (adres strony internetowej odwiedzanej przed przejściem na stronę Meyra), data i godzina zapytania lub lokalizacja serwera. Powyższe dane służyć będą wyłącznie do oceny możliwości poprawy oferty Meyra i nie pozwalają na wyciąganie żadnych wniosków na temat użytkownika.

Formularz kontaktowy

Dane umieszczone w formularzu kontaktowym wykorzystywane są wyłącznie do komunikowania się z osobami odwiedzającymi witrynę internetową Meyra. Każdy użytkownik niniejszej strony internetowej może wedle własnego uznania podjąć decyzję o skontaktowaniu się z nami za pomocą formularza lub telefonicznie, a także o niekontaktowaniu się z nami w ogóle.

Przekazywanie danych osobowych

Meyra nie przekazuje żadnych danych osobowych.

Wykorzystywanie plików cookies

Meyra wykorzystuje na wybranych stronach swojej witryny internetowej pliki cookies służące podniesieniu atrakcyjności tej witryny oraz umożliwiające użycie określonych funkcjonalności. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu użytkownika. Niektóre z tych plików cookies zostaną usunięte w momencie zamknięcia przeglądarki przez użytkownika (są to tzw. sesyjne pliki cookies). Pozostałe pliki cookies pozostaną na urządzeniu użytkownika i umożliwią Meyra lub partnerom Meyra rozpoznanie przeglądarki użytkownika przy kolejnej jego wizycie na witrynie internetowej Meyra (trwałe pliki cookies).
Użytkownik może ustawić swoją przeglądarkę internetową w taki sposób, by informowała go o zamiarze zapisania plików cookies. W ten sposób użytkownik może decydować o tym, czy zaakceptować, czy odrzucić zapisanie każdego pliku cookies w wybranych przypadkach lub zawsze. W sytuacji, gdy użytkownik nie akceptuje żadnych plików cookies na swoim urządzeniu, może to wpłynąć na ograniczenie funkcjonalności witryny internetowej Meyra.

Prawo do informacji

Zgodnie z federalną ustawą o ochronie danych osobowych użytkownik ma prawo do bezpłatnego otrzymywania informacji na temat danych przechowywanych na jego temat oraz, w stosownych przypadkach, prawo do poprawiania, blokowania lub usuwania tych danych.

Osoba kontaktowa ds. ochrony prywatności

W sprawie pytań związanych z gromadzeniem, przetwarzaniem lub wykorzystywaniem danych osobowych użytkownika, a także ujawniania, poprawiania, blokowania lub usuwania tych danych oraz cofnięcia wcześniej udzielonej zgody prosimy o kontakt z:

MEYRA GmbH
Ralf Herrmann
Meyra-Ring 2
32689 Kalletal-Kalldorf

Telefon: +49 5733 922-311
Faks: +49 5733 922-9311
E-mail: info@i-like-no-spam.meyra.de

nach oben